Празниците са е за почивка, забавление, срещи с приятели и

...
 Празниците са е за почивка, забавление, срещи с приятели и
Коментари Харесай

14 празнични навика, които водят до напълняване

 Празниците са е за отмора, развлечение, срещи с другари и родственици. Но и повече мотиви за почерпки и събирания към масата.

Както и за подготовка за тържества, пазаруване на дарове, стрес….Всичко това в една или друга степен води до едно – няколко кг допълнително. Но също така има и няколко навика,  които множеството от нас имат по време на почивката.

Каква е повода да се върнем натежали от ваканцията? Ето няколко:

1. Сладките са просто на всички места

Около празник сладките и бисквитките са безусловно на всички места. Ако не можете да им устоите, махнете ги. Преместете се на друго бюро или ги скрийте в шкафа и забравете за тях.

2. Постоянно се теглите

Това не е добра концепция. Да, ще хапвате повече, само че 1-2 кг допълнително не би трябвало да се трансформират в покруса. Старайте се да приемате повече протеини за сметка на въглехидратите. Така ще се почувствате сити и няма да качите.

3. Не се разхождате

Релакс не значи да лежите. Намерете време, с цел да се разхождате. Това е доста елементарен табиет, който хората не помнят да вършат, само че може да помогне доста в предотвратяването на наддаването на тегло.

За да го превърнете в същинска подготовка, ходете бързо за към 20 минути. Ще бъдете сюрпризирани какъв брой добре ще се почувствате по-късно. Вземете фамилията си на разходка, в случай че имате потребност от малко мотивация. Всяко придвижване се брои, тъй че не спирайте. Не позволявайте на ангажиран график да понижи вашата подготвителна рутина.

4. Не се наспивате

Липсата на добър нощен сън е обвързвана с  негативни странични резултати, като да вземем за пример липса на подготовка заради спада на сила. Това може да повлияе на апетита ви, защото лишението от сън води до увеличение на производството на хормон, наименуван грелин, който подмамва мозъка да ни каже, че желаеме да ядем повече, даже откакто сме сити.



5. Опитвате от всяка храна

Не посягайте към остатъците от храната. Само тъй като стоите с отворена врата на хладилника, а не сте седнали на масата, не значи, че калориите не се натрупат. Когато готвите главното или вършиме бисквитки, не яжте от тях. Така незабелязано сте поели количество храна колкото една вечеря.

6. Твърде доста непълноценна храна

Предпочитате да излезете на среща с другари или да поръчате, тъй като не желаете да готвите. Но по този начин изпускате края на това, което ядете. Бургерът, пържените картофи и содата елементарно стигат до 800-1200 калории. Това е повече от половината от целесъобразния дневен банкет. Всички пържени сиренца и хапки или бирата също се лепят.



7. Давате си прекомерно доста награди

Ако би трябвало да се възнаградите с нещо, не би трябвало да е безусловно храна. Или в случай че би трябвало да е такава, дано да е нещо вкусно и здравословно.

8. Ядете доста от всеки десерт

Извинението е постоянно срещано: това е специфичен мотив и ще имам десерт. Това е ужасно. Проблемът е, че специфични случаи има постоянно, а около празниците всяка вечер е такава. Ако не желаете да обидите домакина, вземете си малко късче или споделете своето с някого.



9. Пиете повече алкохол

При толкоз доста празненства, хората са склонни да пият повече от нормално. Най-лошите извършители на диетата са бира, подсладени питиета и коктейли, тъй като в тях има доста захар. Водка и бърбън са по-добър избор, само че единствено малко количество.

10. И не пиете вода

За да стимулирате имунната си система и да поддържате цялостното си здравословно положение, пийте доста вода. Ако е допустимо, прибавете витамин С и D към вашата диета. Хората не помнят да пият вода, тъй като не изгарят доста сила. Ако е и по-студено, също не посягаме към шишето с вода. Оставете до вас една бутилка и пийте на всеки 30 минути по няколко глътки.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР